Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Druhy kuchyňských nožů a na co je používat?

Kuchyňské nože jsou základní pomůckou do každé kuchyně. Jsou pro nás nezbytnou součástí při každodenní činnosti v kuchyni, a proto je dobré pořídit si kvalitní nože, které nám zjednoduší čas i práci a budou bezproblémově a dlouhodobě sloužit. Rozšiřte si svoje kuchyňské náčiní o kvalitní nože a buďte efektivní při každodenním krájení. V tomto článku se dozvíte, jaké existují druhy kuchyňských nožů a na co se dají používat.

Kuchařské nože Premium Plus od výrobce Friedr. Dick

Perfektně vyvážené nože ukované z jednoho kusu oceli s pohodlnou ergonomickou a hygienickou rukojetí obsahuje řada nožů Premier Plus od výrobce Friedr. Dick

Druhy nožů a jejich použití

Také si lámete hlavu nad tím, jaký máte použít nůž, tak aby vám to co nejvíce usnadnilo práci a řez byl čistý? Existuje opravdu široká škála kuchyňských nožů, proto jsme pro vás připravili krátké shrnutí těch nejzákladnějších a nejpoužívanějších nožů. Poradíme vám, jak je správně používat, ulehčit váš čas, práci a nervy při vaření. 

Univerzální nože 

Univerzální nože se využívají k běžnému používání jako je krájení, ale i mazání. V žádné kuchyni by neměl chybět nejoblíbenější, nejprodávanější a nejvíce používaný univerzální nůž. Tyto nože se dají používat téměř na cokoliv. Stačí si jen vybrat ideální velikost.

Kuchařské nože 

Tyto nože mají podobné využití jako univerzální nože. Kuchařské nože mají pevnou konstrukci a jsou mohutnější, proto jsou ideální na krájení masa, zeleniny, ovoce a mnoho dalšího.

Nože na sýr 

Také se vám stává, že při krájení sýrů se sýr tahá a lepí na ostří? Pomocí těchto nožů určených přímo na krájení sýra se nám podaří udělat čistý řez, který usnadní práci a čas. Pro přípravu obložených sýrových talířů je naprosto ideální, talíř vypadá krásně, všechen sýr je využitý, nezůstává na noži a příprava pokrmu trvá pár minut. 

Nože na chléb 

Nože na chléb a ostatní pečivo mají speciálně vlnkované ostří a širokou čepel, aby krájení ať už měkkého nebo křupavého pečiva, bylo snadné a rychlé. Ostatní nože se při krájení pečiva ničí a opakovaným používáním se mohou časem úplně ztupit. 

Filetovací nože 

Tyto nože jsou přizpůsobeny snadnému filetování ryb bez narušení struktury a ztrát masa. Filetovací nože mají úzkou a delší čepel díky které jde snadno oddělit kůže od masa a maso od kosti.

Steakové nože 

Jste milovníky masa a rádi věnujete čas přípravě steaků, ať už na oběd, večeři nebo na grilování? Rozhodně vám nesmí chybět ve vašem kuchyňském nářadí kvalitní steakový nůž, který si snadno poradí i s tuhým masem. Tyto nože jsou speciálně naostřené, aby neporušovaly strukturu masa a řez byl čistý, hladký a plynulý. Díky steakovým nožům vás bude příprava masa rozhodně bavit.

Vykosťovací nože 

Vykosťovací nože využívají převážně řezníci a kuchaři. Pokud jste ale milovník masa a často připravujete pokrmy, které maso obsahují, rozhodně by neměl chybět ani ve vaší kuchyni! Usnadní vám práci při oddělování masa od kosti, odstraňování šlach a kůže. Díky vykosťovacím nožům a jejich kvalitní čepeli, která je určena a přizpůsobena na oddělení masa od kosti, budou ztráty masa minimální.

Dranžírovací (plátkovací) nože

Dranžírovací nože jsou určené k plátkování masa, které je tepelně upravené. Můžete je využít i při čištění syrového masa, plátkování ryb nebo jiném plátkování například zeleniny a ovoce. 

Vyplatí se zakoupení kvalitních nožů?

 

Kuchařské nože Red Spirit

Nože asijského typu z řady Red Spirit se odlišují od ostatních nožů extrémně tvrdou a ostrou čepelí.

Nože, které lze zakoupit v supermarketu a jiných nespecializovaných obchodech vypadají na první pohled podobně nebo dokonce stejně jako kvalitní a značkové nože, navíc nejsou drahé, tak proč si kupovat nože, které nás budou stát víc? Zásadní nevýhodou těchto nožů je jejich krátkodobá životnost. Zatímco kvalitní nože nám vydrží roky, nůž ze supermarketu rozhodně takovou životnost nemá. Nekvalitní nože se rychle ztupí a začnou brzy rezavět, krájení se tedy časem stává více zdlouhavé a neefektivní a je jen otázka času, kdy nůž nahradíme novým. Jeho každodenním používáním se čepel poškrábe, protože je často vyrobena z nekvalitního materiálu a může hrozit dokonce i úplné zlomení nebo upadnutí rukojeti. Zatímco zakoupením kvalitních nožů se těmto problémům můžeme snadno vyhnout a z dlouhodobého hlediska rozhodně ušetříte, protože nakoupíte kvalitní nože, které nebudete měnit po jednom roce. Kvalitní a značkové nože jsou vyrobeny z odolného materiálu.

Hlubší rozdělení mají také řeznické nože, které jsou určené ke zpracování každého kusu masa. Tyto nože jsou určené převážně pro řezníky, protože umožní profesionální zpracování masa a ulehčí tak spoustu času a práce. Hodit se však budou i pro klasickou domácí zabijačku. Mezi řeznické nože patří například bourací, vykrvovací, porcovacístahovací nože a mnoho dalších. Prohlédněte si naši nabídku kvalitních řeznických nožů, se kterými bude zpracování masa zábava.

Vyberte si kvalitní nože z naší nabídky.

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...